dilluns, 8 de març del 2010

Acabem Mèxic i comencem Brasil.....contrastos!!!

Doncs sí, ja estem a Brasil. Fa dos dies que vam arribar a Sao Paulo i ara estem camí d’Ouro Preto (és una zona de gran bellesa natural i que és l'antiga vall de les mines d'or on portaven tots els esclaus africans).....
Ja portem tres països visitats i això ja ens permet establir comparacions entre ells i extreure conclussions........

Tal i com os vam dir en el comentari de Cuba, ens va semblar fatal la “presó política” que os vam descriure i en la que vivien aquesta gent, i la falta de llibertat i d’oportunitats que ofereix el comunisme. Però clar, que bonic era fer aquestes crítiques amb un punt de vista d’un europeu que ho te tot i sense tenir la perspectiva de lo que ens trobaríem més endavant........

A Cuba no vam trobar ni un sol nen treballant, ni pel carrer en hores de classe, ni amb una mirada trista. Anaven a la escola, jugaven, i podien ser feliços amb lo molt poc que tenien.
Tampoc vam veure ancians vivint al carrer ni mutilats tirats per les cantonades ni malalts sense poder anar al metge ni poder comprar medecines.
Ningú té res, (bé ningú tampoc; segons ens deien els Cubans, a les mansions dels descendents del Che i de la família del Fidel cada dia entren camions de ningú sap el qué) però tot hom té les necessitats bàsiques cobertes.

En canvi a Mèxic ens vam trobar nens que a partir dels 4, 5, 6 anys estant TOT el dia treballant molt durament (inclús per a un adult) per poder subsistir d’una manera molt indigna. No van al cole, no estudien, no juguen, no riuen........nomes treballen per subsistir en unes condicions indignes; i això és tot lo que faran durant tota la vida.
Desgraciadament, també hi ha ancians i mutilats vivint (sí sí, vivint!!!) al carrer.
Tota aquesta gent no tenen accés a una sanitat ni a una educació.........com ja os he dit, justet subsisteixen en condicions, sincerament, jo crec que pitjor que els animals salvatges.

I paral•lelament a aquestes grans bosses de pobresa, conviuen amb gent com vosaltres i com jo; que tenim de tot i despilfarrem per totes bandes!!!!!!

Doncs desgraciadament, en dos dies que portem a Brasil ja hem vist que en aquest aspecte, també serà “más de lo mismo”..........

A la Sandra i a mi ens va impactar tant que ja hem tingut el debat de,
- qué és preferible?, -
i realment em vist que lo que és criticable del règim Cubà; ho és (falta de llibertat i d’oportunitats). Però lo que és criticable de l’actual model capitalista (la gran discriminació social i la gran diferència de classes; misèria absoluta convivint amb el despilfarro totalment innecesari), també ho és.

I per tant lo preferible crec que no és........ res de tot això!

Per cert, os heu parat mai a pensar lo afortunats que som tant el que està escrivint aquest blog com els que l’esteu llegint?................

Apa!, el que vulgui que hi reflexioni, i el que sapigui,... i pugui,... i tingui ganes de fer alguna cosa al respecte, fantàstic!!!

Ei! I ara no deixeu de llegir el blog eh!!, que os prometo que el proper comentari ja no serà una parrafada filosòfica (creia que tenia que dir-ho) i serà més divertit.........jajaja!!!, que el sentit del humor i la dignitat cal no perdre`ls mai!!!.......jajaja!

Xavi

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Bones!!
Ostras Xavi, aquest comentari que has fet, no m'acava d'agradar. Pensa que tú, gràcies al món capitalista en que vivim, et pots permetre el viatje que estas fent. I en els llocs on has anat, potser amb el que et gastaràs, una familia podria viure uns cuants anys!!
Sento escriure aixó, però es que el post m'havia fet ràbia!!
Ara lo de sempre, m'alegro molt que estigueu be!! Disfruteu força!!!

Rosa Torres ha dit...

Hola Xavi!!!
Que guai els videos!!! tinc problemes amb el audio del meu equip pero he vist les teves expressions i es nota que te hi troves, set veu fàntastic!!! de segur que la Sandra no s'aborreix amb tu.... Has fet be en marxar aquest any, aqui les coses no pinten tan boniques .. aquests politics estan portan el pais a la ruina ... i encara que no t'ho creguis .. ens han baixat el salari!!! increible pero cert!!!
Suposo que ja sereu a Bolivia, aviam si el temps us acompanya.
Petontets....
Rosa