dimecres, 28 de juliol del 2010

HELLO FROM AUSTRALIA!

Ei!, que ja estem al país dels cangurs, .................tot i que encara no em vist cap.

Varem arribar a Sydney i en lloc de “vini, vidi, vinci” nosaltres casi varem fer “vini, vidi.........i casi me quedi”............és una ciutat que ens va encantar; té tots els avantatges d’una ciutat gran i els d’una petita!!!!. I com pot ser això?...........doncs perquè tot i ser una gran urbe, és molt nova (penseu que els europeus van arribar aquí fa menys de 200 anys, i que les esglésies de 150 anys, per ells ja són monuments històrics!!!!.......jajajaja!!!) i per tant dissenyada de manera molt espaiosa i moderna; no hi ha casc antic amb carrers estrets ni cases velles, i com és una ciutat molt horitzontal la densitat de vehicles és baixa i per tant no es produeixen embussos.

La veritat es que el estar passejant pels llocs que tantes vegades em vist a les pel•lícules, l’Opera House, el pont de la badia de Sydney, escenaris de pel•lícules famoses (la darrera pel•lícula de Superman es va filmar als carrers de Sydney!!!), etc, fa que sentis alguna cosa familiar en tot lo que estàs veien.
La nostra intenció inicial era estar 3 ó 4 dies, perquè ja sabeu que nosaltres som més salvatges que urbanites, però finalment vam estar més perquè es una de les ciutats que ens ha atrapat. La veritat es que en mig de la ciutat també pots viure espais naturals molt impressionants com per exemple el famós jardí de la badia de Sydney. Perquè os feu una idea de com aquesta gent viu la natura, als enormes espais naturals que ofereix pots trobar escrit lo següent: “Si us plau, trepitja la gespa, toca les plantes, alimenta als animals....i abraça als arbres!!!”, que us sembla?; aquesta mentalitat a Europa és inconcebible.

Una altra de les realitats d’Austràlia són els backpackers (motxileros) que venen a viatjar, a treballar, a aprendre anglès. Els hostels (allotjament de motxileros) estan plens de gent de tot el món que venen a passar temporades per aquí. Però lo que no tenim tan clar es quin percentatge d’aquests realment estan viatjant, treballant i aprenent anglès,........ i quin percentatge s’estan fotent la vida padre amb els quartos dels seus pares, tirat tot el dia pel hostel i de juerga totes les nits.

Ara estem a Cairns, ciutat situada a la costa est i la base des de on es fan les immersions a la gran barrera de corall australiana. De moment el temps no és bo a alta mar i no em pogut fer encara la nostra immersió!!!!.......però ja caurà, ja!!!!; i ja us ho explicarem!!!.

I des d’aquí tenim intenció d’enfilar cap al centre d’Austràlia fins a Alice Springs, que serveix com a punt de sortida cap al desert, per visitar on es troben els pocs aborígens que queden, l’Uluru (la pedra sagrada), la fauna autòctona.........i no sabem que més ens trobarem!!!!.

Sandra i Xavi

2 comentaris:

Anna ha dit...

Sandra!

Si tens humor per embutir-lo a la motxilla porta-li un pot de vegemite al Carlos!

Anònim ha dit...

Sou uns cracks, impressionant aventura. Deu de ser increible el canvi de "tot" entre Argentina i Australia.

Salutacions desde Celen Química
Carles i Jordi